Om oss

Vi som står bakom hästsnacket är Clara von Stedingk och Elin Weiner. Vi är två hästtjejer som älskar att lära och vi ser väldigt mycket fram emot att ses på hästsnacket.

Tanken på Hästsnacken började hos mig, Clara att drömma om att tävla och rida på den högsta nivån är något många inklusive mig själv som gör. Men det är ingen hemlighet att ridsporten till viss del handlar om att ha en bra ekonomi och bra kontakter, dock kommer man ingenstans utan kunskap. Därför ville jag göra något som kan ge lärdomar och förståelse för alla som håller på med hästar. 

Jag ville skapa något meningsfullt som verkligen kan bidra till alla i ridsporten. Något som är för alla, trots bakgrund, ekonomi och nivå. Det ska helt enkelt kunna gynna alla i hästbranschen. Efter att många skandaler och skrivelser inom ridsporten spridits på sista tiden blev detta ännu mera aktuellt. I samband med att jag hade lite fler lediga kvällar började jag skissa upp idén om ett hästevent under hösten 2023, men idén var långt ifrån klar.

Jag hade en del diskussioner om upplägg och idéer med nära personer till mig, men framförallt pratade jag mycket med min pappa. Tillslut kom jag ändå fram till att jag behövde någon som ville göra detta med mig. Jag behövde en positiv person som är bra på att samarbeta och är villig att arbeta hårt och engagerat, någon som faktiskt ville bygga upp detta med mig. Därför tog jag i december kontakt med Elin Weiner som driver den framgångsrika podcast Equipodden, vilket visade sig vara ett otroligt bra val!

När Clara kontaktade mig kände jag direkt att detta kunde vara ett roligt projekt. Vi började med några möten där vi spånade kring hur vi ville att eventet skulle se ut, vi pratade om vilka personer vi skulle vilja buda in och var vi skulle kunna vara. Lite trevande tog vi oss fram och i april hade vi ett möte med Billdals ridklubb och det var då många pusselbitar föll på plats och vi gasade igång rejält.

Och nu står vi här med ett grymt roligt planerat event och är redo att välkomna er besökare.




Om Clara

Mitt namn är Clara von Stedingk och jag är 21 år gammal. Jag kommer från Åkersberga som är en mindre stad norr om Stockholm men för ett år sedan flyttade jag ner till Skåne för att jobba i stall. Har alltid hållit på med hästar och tävlat en del i dressyr, just nu jobbar jag på ett stuteri och dressyrstall.

Om Elin

Elin heter jag och bor i Billdal. Hästar, ridning och framför allt dressyr har alltid varit en del av mitt liv. Jag driver podcasten Equipodden som är en av Sveriges större poddar. Jag är också tränare i tömkörning och älskar att arbeta hästen från marken. När jag inte jobbar med hästar så är jag lärare på gymnasiet